GIS

From Razmjenavjestina-wiki
Revision as of 17:25, 12 December 2010 by Dboto (Talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Contents

Tko smo?

GIS interesna grupa razmjene vještina okuplja geogeek-ove i zaljubljenike u slobodni software. Unutar interesne grupe djeluje i MapNix grupa sa trenutno aktivnim projektom "Slobodni atlas". Zbog potreba za dodatnom infrastrukurom, repozitorij koda, blog i wiki smo dislocirali na stranice MapNix grupe.

S čim se bavimo?

Rad ove grupe isključivo je koncentriran u istraživanje mogućnosti FLOSS GIS stack-a i djeljenja znanja/vještina te zajedničkih hackiranja. Do sada smo se uglavnom bavili C/C++ stackom no ne zaziremo ni od Java otvorenih rješenja.

Kad i gdje se nalazimo?

Na razmjeni vještina subotom i u vrijeme naših dežurstava u HackLab-u. O terminima dežurstava informirajte se na kalendaru dežurstava.

S čim smo se dosada bavili?

FOSS GIS Stack - mind mapa - (radna verzija)

FOSS GIS Stack - sw diagram - (radna verzija)

Demo

S čim ćemo se baviti?

PyWPS je python implementacija OGC WPS standarda. Koliko znamo ovo je prva i jedina FOSS implementacija ovog standarda, a zanimljiva nam je jos i mogucnost pristupa GRASS GIS modulima za geoprocessing. To je i vise nego dovoljno da nas zainteresira.

TinyOWS je pored Geoservera (glomaznog i sporog Java mastadonta) jos jedna implemetacija WFS-T OGC standarda. Zanimljiva nam je jer se radi o jako malom i vrlo brzom python rješenju kao i to da se napokon otvorila mogucnost da zbog WFS-T-a ne moramo upogonjavati Javu i Geoserver.

Što trenutno radimo?

Članovi

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Razmjena Po Gradovima